Odigein.com

Odigein Forum
Εικόνα

Η πρώτη μεγάλη είδηση στη F1 για το 2023 είναι η ανακοίνωση της κοινοπραξίας Cadillac – Andretti, για την είσοδο της ως 11ο μέλος στο grid της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού τα επόμενα χρόνια

Από τα μέσα του 2021 η F1 έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή. Από το 2022 τα μονοθέσια του grid έχουν διαφορετική σχεδίαση, ενώ παράλληλα έχουν εισέλθει στην πράσινη εποχή, μέσω της χρήσης βιοκαυσίμων. Η F1 σε συνεργασία με την FIA έχουν αφήσει ανοιχτή την πόρτα σε όποιον κατασκευαστή επιθυμεί να μπει, υπό τον όρο να πληρώσει το παράβολο των 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Mario Andretti ξεκίνησε από πέρυσι με μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να μπει στη F1, έχοντας συζητήσεις με ομάδες του grid για συνεργασία μαζί του.

Το απόγευμα της Πέμπτης (5/1) η Andretti Global και η General Motors (ιδιοκτήρια της Cadillac) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν την επιθυμία να συμμετάσχουν στη F1, μετά και το πράσινο φως που άναψε ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η “Andretti Cadillac Team” θα έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), συν μια βάση υποστήριξης (σ.σ. αναφορά σε εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων), στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που η FIA αποδεχτεί την πρόταση τους, η κοινοπραξία Cadillac – Andretti θα αγωνιστεί με έναν Αμερικανό οδηγό.

“Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε την Andretti Global και την οικογένειά της, με αγωνιστικές ομάδες και έχουμε πάντα τα μάτια μας σε αυτό που ακολουθεί“, δήλωσε στην αρχή ο ιδρυτής και CEO της “Andretti Global”, Michael Andretti.

“Νιώθω ότι είμαστε κατάλληλοι για να γίνουμε μια νέα ομάδα για τη F1 και μπορούμε να φέρουμε αξία στο άθλημα και στους συνεργάτες μας. Επιπλέον με την απόφαση μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε ενθουσιασμό στους φανς της F1 ανά τον κόσμο. Είμαι περήφανος που έχω την GM (σ.σ. General Motors) και την Cadillac δίπλα μας, καθώς επιδιώκουμε αυτόν τον στόχο“.

“Η GM και η Andretti μοιράζονται μια κληρονομιά που γεννήθηκε από την αγάπη για τους αγώνες. Έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε τα πάθη μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αφοσίωσή μας στην καινοτομία για να δημιουργήσουμε μια αληθινή αμερικανική δύναμη στη F1. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις διαδικασίες και τα βήματα που προτείνει η FIA κατά τη διαδικασία αξιολόγησης. Παράλληλα, συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε αισιόδοξα εάν έχουμε την τύχη να εγκριθούμε ως υποψήφιοι για είσοδο στη F1“.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της General Motors, Mark Reuss ανέφερε τα εξής:

“Η General Motors έχει την τιμή να συνεργαστεί με την Andretti Global σε αυτή την ιστορική στιγμή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ως εταιρεία, έχουμε μια πλούσια ιστορία στο motorsport και την αυτοκίνηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να συνεργαστούμε με την Andretti Global για να σχηματίσουμε μια αμερικανική ομάδα F1 που θα βοηθήσει να κεντρίσει ακόμη περισσότερο το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη σειρά και το άθλημα“.

“Η Cadillac και η F1 έχουν και οι δύο αυξανόμενη παγκόσμια απήχηση. Η επωνυμία μας έχει μια γενεαλογία μηχανοκίνητου αθλητισμού που είναι πάνω από έναν αιώνα στα σκαριά. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε την ξεχωριστή αμερικανική καινοτομία και σχεδίαση στην F1“.
Πηγή: f1racingnews.gr