Odigein.com

Odigein Forum

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν πέρναγες πάνω από ένα σαμαράκι και, αντί να κατέβαζες ταχύτατα, εσύ την κρατούσες ως είχε; Δεν χρειάζεται πια να έχεις την απορία. Το βασικότερο; Δεν χρειάζεται ούτε να καταστρέψεις το αυτοκίνητό σου κάνοντας αυτό το μικρό αλλά ομολογουμένως ενδιαφέρον πείραμα. Το Warped Perspective, ένα δημοφιλέστατο κανάλι στο Youtube, έκανε αυτή τη δοκιμή για σένα.

Ο παρουσιαστής του show ήταν περίεργος να δει πώς οι αναρτήσεις ενός αυτοκινήτου θα αντιδράσουν, όταν αυτό περνάει ένα σαμαράκι χωρίς να κόβει ταχύτητα ούτε στο ελάχιστο. Πήρε, λοιπόν, μια Mercedes-Benz E-Class sedan και εγκατέστησε κάμερες με δυνατότητα καταγραφής σε slow motion. Στη συνέχεια για τη δοκιμή του χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά σαμαράκια. Σκοπός του ήταν μέσω της slow motion κάμερας να δει τι θα συνέβαινε τελικά στο αυτοκίνητο. Μάλιστα για να γίνει πιο εύκολο να δούμε πιο καθαρά την αντίδραση των αναρτήσεων ο ίδιος αφαίρεσε μερικά κομμάτια του αμαξώματος.

Το πλέον ενδιαφέρον όσων βλέπουμε είναι πώς τα λάστιχα αντιδρούν στην πίεση που δέχονται και πώς «συνεργάζονται» με τις αναρτήσεις, ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα αποτελέσματα της πρόσκρουσης. Στη δοκιμή υψηλής ταχύτητας στο πρώτο σαμαράκι, οι προσκρούσεις απορροφώνται πλήρως από τα ελαστικά, αφήνοντας την ανάρτηση (και επομένως και το αυτοκίνητο) εντελώς ανεπηρέαστα. Στην τρίτη περίπτωση όμως και στην πιο βίαιη πρόσκρουση, οι αναρτήσεις κατεβαίνουν με αποτέλεσμα το ελαστικό να χτυπάει στο αυτοκίνητο.


Πηγή:news247.gr