Odigein.com

Odigein Forum

Τα καλυτερα χιονολαστιχα είναι ειδικά σχεδιασμένα χειμερινά ελαστικά αυτοκινήτων για οδήγηση σε δρόμους με χιόνι και πάγο. Έχουν ένα εξειδικευμένο πέλμα με βαθιές αύλακες και λωρίδες οι οποίες βοηθούν στην αποβολή του χιονιού καθώς κινείται το όχημα. Επιπλέον, φτιάχνονται από ένα μαλακότερο μείγμα ελαστικού το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση σε ανώμαλες επιφάνειες όπως το χιόνι ή ο πάγος. Τέλος, έχουν την ικανότητα να παραμένουν ευέλικτα και να μη σκληραίνουν σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε τα καλυτερα χιονολαστιχα

Η χρήση χιονολάστιχων κατά τους χειμερινούς μήνες και σε συνθήκες χιονόπτωσης και παγετού είναι απαραίτητη για τους εξής λόγους:

  1. Ασφάλεια: τα καλυτερα χιονολαστιχα παρέχουν καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο σε σχέση με τα θερινά ελαστικά, άρα το αυτοκίνητο είναι λιγότερο επιρρεπές σε ανατροπές και γλιστρήματα.
  2. Έλεγχος: Τα ειδικά σχέδια πέλματος των χιονολάστιχων βελτιώνουν την οδηγική συμπεριφορά και ελεγξιμότητα του οχήματος σε δύσκολες συνθήκες.
  3. Πρόσφυση: τα καλυτερα χιονολαστιχα, με την καλύτερη πρόσφυση που προσφέρουν, διευκολύνουν την εκκίνηση και την επιτάχυνση του αυτοκινήτου το χειμώνα.
  4. Αποφυγή βλαβών: Η χρήση κατάλληλων ελαστικών για τις κλιματικές συνθήκες βοηθά στην πρόληψη ζημιών και ατυχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους, τα καλυτερα χιονολαστιχα θεωρούνται απαραίτητος εξοπλισμός για ασφαλή οδήγηση στην χειμερινή περίοδο.

Ποια χαρακτηριστικά έχουν τα καλυτερα χιονολαστιχα

Επιλέξαμε τα καλυτερα χιονολαστιχα με βάση τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  1. Πέλμα με βαθιά αυλάκια: Βοηθά στην καλύτερη απομάκρυνση χιονιού από το ελαστικό και επομένως στην καλύτερη πρόσφυση.
  2. Μαλακή γόμα (μίγμα): Παρέχει καλή πρόσφυση σε παγωμένες και ανώμαλες επιφάνειες.
  3. Ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα: Για μεγαλύτερη αντοχή σε κρούσεις με παγωμένες επιφάνειες ή χιόνι.
  4. Συμμετρικό σχέδιο πέλματος: Εξασφαλίζει ομοιόμορφη φθορά και καλή επαφή με το έδαφος.
  5. Καλή αποστράγγιση νερού: Απομακρύνει το νερό μέσω ειδικών αυλακιών για αποφυγή υδρολίσθησης.

Ακόμα, τα καλυτερα χιονολαστιχα πληρούν προδιαγραφές χιονιού ή πάγου (π.χ. 3PMSF) και φέρουν σήμανση M+S.

Τα καλυτερα χιονολαστιχα

first place

Bridgestone Blizzak LM 005

Το Blizzak LM005 είναι ένα καινούργιο χειμερινό ελαστικό σχεδιασμένο για οδήγηση σε χιονισμένο και βρεγμένο οδόστρωμα. Το ελαστικό δεν έχει καρφιά και είναι ιδανικό για το μαλακό έως ήπιο χειμερινό κλίμα της Ευρώπης.

second place

Michelin X-Ice North 4

Ασφάλεια που γίνεται για να διαρκέσει και εξαιρετικός έλεγχος στους αυστηρούς χειμερινούς όρους.

  • Χειμερινή απόδοση
  • Απόλυτη εμπιστοσύνη χιονιού & πάγου
  • Εξαιρετική χειμερινή πρόσφυση
  • Μακράς διαρκείας χειμερινό πέλμα
  • Υποστηρίζεται από το σχέδιο υπόσχεσης Michelin για εγγύηση ικανοποίησης 60 ημερών, οδική βοήθεια και περιορισμένη εγγύηση 6 ετών. Κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες.
third place

Goodyear UltraGrip Performance 3

Το Goodyear UltraGrip Performance 3 είναι
Νικητής των Δοκιμών της TÜV, έχοντας κατακτήσει την 1η θέση για:

  • Απόδοση χειρισμού στο χιόνι,
  • Επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα
  • Επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα.
star

Continental WinterContact TS 870

Όταν πέφτει χιόνι και καλύπτει παγωμένους δρόμους, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το νέο μας Triple Sipe Concept θα παρέχει αξιόπιστο έλεγχο και ελαχιστοποιημένη απόσταση φρεναρίσματος, ώστε να μπορείτε απλά να απολαύσετε τη χειμερινή σας βόλτα.

star

Pirelli Winter 210 Snowcontrol Serie 3

Το WINTER SNOWCONTROL™ SERIE 3 είναι ένα νέο χειμερινό ελαστικό σχεδιασμένο για αστικά και συμπαγή αυτοκίνητα που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε μαλακές όσο και σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες. Το ελαστικό διαθέτει βελτιστοποιημένο σχέδιο πέλματος και στρογγυλότερο προφίλ, παρέχοντας βελτιωμένη πρόσφυση σε χιονισμένες επιφάνειες.

star

Dunlop Winter Sport 5

Το κράτημα που χρειάζεστε για τους απρόβλεπτους χειμερινούς δρόμους

  • Εξαιρετική πλευρική πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες
  • Βελτιωμένη απόδοση σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι
  • Προστασία από υδρολίσθηση
  • Αποδοτικότητα καυσίμου
star

Hankook Winter i*cept RS3 (W462)

Το Hankook Winter Icept RS3 W462 είναι ένα προηγμένο χειμερινό ελαστικό, σχεδιασμένο για ανώτερη πρόσφυση και σταθερότητα σε κρύες και ολισθηρές επιφάνειες. Οι λεπτομέρειες και οι αυλακώσεις της επιφάνειας επαφής του είναι εξοπλισμένες με τρόπο που βελτιστοποιεί την πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, εξασφαλίζοντας έτσι μια ασφαλή και άνετη οδήγηση.

star

Yokohama BluEarth-Winter (V906)

Το V – & W-speed rated BluEarth Winter® V906 είναι το ολοκαίνουργιο ελαστικό χειμερινής απόδοσης της Yokohama για επιβατικά αυτοκίνητα, CUV και SUV. Θα εκτιμήσετε την αυτοπεποίθηση του χιονιού, του πάγου και της υγρής απόδοσης, καθώς και τον ξηρό χειρισμό του δρόμου και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πέλματος.

star

Nokian Snowproof 2

Το Nokian Snowproof 2 είναι ένα ευέλικτο χειμερινό ελαστικό σχεδιασμένο για να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και άνετη οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες. Διακρίνεται για την ικανότητά του να διατηρεί αξιόπιστη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει εξαιρετική ανταπόκριση σε βρεγμένο έδαφος.

star

BF Goodrich g-Force Winter 2

Για τα μικρά αυτοκίνητα, τα συμπαγή, τα σεντάν, τα μονοσπάτ, τα μεγάλα κυβικά και τα SUV, το BF Goodrich G-force Winter 2 είναι ο ιδανικός εξοπλισμός για να αντιμετωπίσετε τους πιο ακραίους χειμώνες. Το νέο δίκτυο λεπίδων του εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση και οδήγηση στο χιόνι. Το νέο σύνθετο καουτσούκ του επιτρέπει τη μείωση της σκληρότητας της επιφάνειας επαφής σε χαμηλές θερμοκρασίες, και εγγυάται μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε παγωμένο δρόμο.

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε τα καλυτερα χιονολαστιχα και όχι αλυσίδες

τα καλυτερα χιονολαστιχα και οι αλυσίδες είναι δύο εξαρτήματα του αυτοκινήτου που βοηθούν σε συνθήκες χιονιού και πάγου. Ωστόσο, τα χιονολάστιχα συνιστώνται περισσότερο για τους εξής λόγους:

  1. Αντικαθιστούν ολόκληρο το ελαστικό και έτσι παρέχουν ανώτερη απόδοση σε σύγκριση με τις αλυσίδες που απλά τοποθετούνται.
  2. Προσφέρουν πολύ καλύτερη πρόσφυση και έλεγχο του οχήματος σε στροφές και φρεναρίσματα. Οι αλυσίδες βοηθούν κυρίως για εκκίνηση.
  3. Δεν προκαλούν φθορές στο οδόστρωμα όπως οι αλυσίδες και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  4. Είναι πιο άνετες στη χρήση χωρίς θορυβώδη τραντάγματα κατά την οδήγηση.

Για αυτούς τους λόγους, προτείνεται η τοποθέτηση χιονολάστιχων αντί για αλυσίδες για ασφαλέστερη κίνηση στο χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο συνδυασμός και των δύο είναι ιδανικός.

Σε κάθε περίπτωση όταν αγοράζετε χιονολάστιχα πρέπει να έχετε υπόψιν το που βρίσκεστε και το που θα τα χρησιμοποιήσετε.

5 Απαντήσεις