Odigein.com

Odigein Forum

Ταξιδι με αεροπλανο τι χρειαζεται να γνωρίζεται για να ξεκλειδώσετε ένα άνετο ταξίδι. Πολλοί επιβάτες αεροπλάνων δεν γνωρίζουν πως υπάρχουν μερικά “μυστικά” που θα μπορούσαν να κάνουν το ταξίδι τους πιο άνετο και ευχάριστο. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  • Ζητήστε ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα από το πλήρωμα. Συνήθως έχουν επιπλέον και θα σας τα δώσουν για πιο άνετο ύπνο.
  • Επιλέξτε τη θέση πίσω από τα πτερύγια του αεροπλάνου για λιγότερο θόρυβο και ταλάντωση.
  • Ρωτήστε αν υπάρχουν κενές θέσεις για να έχετε περισσότερο χώρο δίπλα σας.
  • Περπατήστε στο αεροπλάνο για να αποφύγετε θρόμβωση και να μειώσετε το οίδημα στα πόδια.
  • Ζητήστε αναψυκτικό με πάγο αντί νερό για να ενυδατωθείτε καλύτερα.
  • Χρησιμοποιήστε ακουστικά και μάσκα ματιών για να μπλοκάρετε το θόρυβο/φως.
  • Κατεβάστε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες στη συσκευή σας για ψυχαγωγία.
  • Φέρτε μικροαντικείμενα για παιχνίδι/απασχόληση όπως βιβλία, παζλ, χρωματιστά βιβλία αντιστρές.

Ελπίζω αυτά τα “μυστικά” να σας βοηθήσουν να απολαύσετε περισσότερο το επόμενο αεροπορικό σας ταξίδι!

Ταξιδι με αεροπλανο τι χρειαζεται να κάνουμε σαν καλή επιβάτες

Από την άλλη είναι καλό να έχουμε υπόψιν σε ταξιδι με αεροπλανο τι χρειαζεται για να κάνουμε το ταξίδι άνετο και για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Η συμπεριφορά των επιβατών στα αεροπλάνα έχει γίνει ένα θέμα που συζητιέται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Με την αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών, πολλοί επιβάτες φαίνεται να έχουν ξεχάσει τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και σεβασμού προς τους συνεπιβάτες τους. Από θορυβώδεις συζητήσεις και κλάματα μωρών μέχρι περιστατικά βίας, η κακή συμπεριφορά μερικών επιβατών δημιουργεί εντάσεις και δυσφορία.

Ένα από τα πιο κοινά παράπονα είναι οι δυνατές συζητήσεις και οι κραυγές. Οι επιβάτες πρέπει να σέβονται ότι βρίσκονται σε έναν περιορισμένο χώρο με άλλους ανθρώπους και να μιλούν χαμηλόφωνα. Το ίδιο ισχύει και για τα κλάματα μωρών – οι γονείς πρέπει να προσπαθούν να ηρεμούν τα παιδιά τους ώστε να μην ενοχλούν τους γύρω τους.

Ένα άλλο συχνό παράπονο είναι η κακή συμπεριφορά απέναντι στο πλήρωμα. Οι αεροσυνοδοί και το πλήρωμα κάνουν απλά τη δουλειά τους και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιθετικότητα ή αγένεια από τους επιβάτες. Θα πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό.

Επίσης, ο σεβασμός προς τους συνεπιβάτες επιβάλλει να ακολουθούμε βασικούς κανόνες υγιεινής. Το να βγάζουμε τα παπούτσια μας ή να αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας δείχνει έλλειψη σεβασμού. Επίσης, θα πρέπει να προσέχουμε να μην παίρνουμε πολύ χώρο ή να ενοχλούμε τους διπλανούς μας επιβάτες.

Τέλος, η επιθετική ή βίαιη συμπεριφορά δεν γίνεται ανεκτή σε καμία περίπτωση. Περιστατικά οργής, φωνές ή απειλές δεν έχουν θέση στα αεροπλάνα. Οι εταιρείες έχουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και οι παραβάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις.

Συνοπτικά, όλοι οι επιβάτες πρέπει να σέβονται τους υπόλοιπους και να ακολουθούν βασικούς κανόνες κοινής λογικής. Με ευγένεια και σεβασμό μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι όλων μας πιο ευχάριστο.