Odigein.com

Odigein Forum

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα του αυτοκινήτου και για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή αν εντοπίσουμε κάποιο από αυτά, να δραστηριοποιηθούμε άμεσα. Κάτι που αντιμετωπίζουμε αρκετά όσοι μένουμε στην Ελλάδα είναι οι κηλίδες από ρετσίνι που προέρχονται από κάποιο δέντρο.

Καταρχήν, αν εντοπίσουμε κάτι τέτοιο πρέπει να το αφαιρέσουμε άμεσα, αφού αν το αφήσουμε σκληραίνει και είναι δυνατό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Φυσικά, μπορούμε να απευθυνθούμε σε κάποιο ειδικό κατάστημα, το οποίο και θα φροντίσει για τον καθαρισμό, αφού σήμερα υπάρχουν στην αγορά πολλά καθαριστικά.

Αν επιλέξουμε να το κάνουμε μόνοι μας, καταρχήν δεν χρησιμοποιούμε σκληρό υλικό! Αν η κηλίδα από ρετσίνι έχει σκληρύνει και προσπαθήσουμε επίμονα να την βγάλουμε με κάποιο σφουγγάρι ή κάτι τραχύ, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψουμε το χρώμα του αυτοκινήτου.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα! Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεθωριάσει το χρώμα του αμαξώματος στο συγκεκριμένο σημείο. Ποιο είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε;

Να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο!

Τοποθετήστε λίγο βαμβάκι με λάδι στο σημείο και αφήστε το για μερικά λεπτά. Εφόσον η κηλίδα από ρετσίνι μαλακώσει, τότε τρίψτε ελαφριά με απαλές και κυκλικές κινήσεις μέχρι να αφαιρεθεί. Όταν ο λεκές αφαιρεθεί, καλό θα είναι να πλύνετε το αυτοκίνητο με καθαριστικό στο σημείο για να αφαιρεθεί και το λάδι.

Πηγή: gocar.gr