Odigein.com

Odigein Forum

Ο κ. Huang, ιδιοκτήτης ενός Polestar 2 Long Range με δύο ηλεκτροκινητήρες, είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο εμπρός μέρος και στο σασί, που επηρέασαν και το πακέτο των μπαταριών.

Με την μπαταρία να είχε βαθουλώσει προς τα μέσα, κρίθηκε απαραίτητο να αντικατασταθεί για λόγους ασφαλείας. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του σουηδικού μοντέλου -που κατασκευάζεται στην Κίνα- πήγε το τρακαρισμένο αυτοκίνητό του στην αντιπροσωπεία για να επισκευαστεί.

Polestar 2

Εκεί, του γνωστοποιήθηκε ότι η αγορά και τοποθέτηση μια καινούριας μπαταρίας για το Polestar 2 θα κόστιζε 540.000 γιουάν (€79.000). Με το κόστος της προαναφερθείσας έκδοσης να είναι 338.000 γιουάν (σχεδόν 48.800 ευρώ), αυτό σημαίνει ότι η αντικατάσταση στις μπαταριες αυτοκινητου είναι 1,6 φορές πάνω από το κόστος της αγοράς του Polestar 2.

Σύμφωνα με έναν πωλητή της αντιπροσωπείας της Polestar στην πόλη Hangzhou, η τρέχουσα τιμή για την αντικατάσταση ολόκληρου του πακέτου της μπαταρίας είναι περίπου 400.000 γιουάν (€57.760). Αυτό υποδηλώνει ότι ο κ. Huang μπορεί επίσης να χρεώθηκε για άλλες επισκευές που χρειάζονταν το αυτοκίνητό του.


Πηγή:Γιώργος Αγαπητός- autoblog.gr