Odigein.com

Odigein Forum

175 Vito παραγωγής ετών 2014 έως 2020 ανακαλεί η Mercedes στην Ελλάδα, αφού στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι, ένα πιθανώς ελαττωματικό τσιπ μνήμης στην κάμερα οπισθοπορείας συγκεκριμένων οχημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει την προβολή μιας «παγωμένης», στατικής εικόνας κάμερας.

Σε περίπτωση ελαττώματος, δεν θα εμφανιζόταν στην οθόνη για τον οδηγό η πραγματική κατάσταση (για παράδειγμα, αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από το όχημα), με αποτέλεσμα να αυξανόταν ο κίνδυνος οπίσθιας σύγκρουσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό στον εγκέφαλο της κάμερας οπισθοπορείας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.


Πηγή:Κυριάκος Πηλίδης-autoblog.gr