Odigein.com

Odigein Forum

Η Mercedes ανακαλεί 123.696 αυτοκίνητα της επειδή μπορεί να ξεκολλήσουν οι ηλιοροφές τους

Φέτος η Mercedes-Benz ανακάλεσε σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητά της στης ΗΠΑ, μέσα από 34 ανακλήσεις που ανακοίνωσε, και μια ημέρα πριν αποχαιρετίσει το 2022, έκανε γνωστό πως ανακαλεί 123.696 C-Class, E-Class, CLK και CLS, παραγωγής μεταξύ 18 Μάϊου 2000 και 19 Ιουλίου 2010, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος η ηλιοροφή τους να ξεκολλήσει και να φύγει από το όχημα.

Αιτία του προβλήματος είναι η κόλλα που έχει χρησιμοποιηθεί, παραγωγής της Webasto Roof & Components SE η οποία χάνει την απόδοση της με την πάροδο του χρόνου.

Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρία, η κολλητή σύνδεση ανάμεσα στο κάλυμμα συρόμενης οροφής και το πλαίσιο της συρόμενης ανυψούμενης οροφής, ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση η δύναμη πρόσφυσης της κολλητής σύνδεσης θα μπορούσε να φθίνει σταδιακά. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η σύνδεση του καλύμματος συρόμενης οροφής στο όχημα σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη αποκόλληση του καλύμματος συρόμενης οροφής από το όχημα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος ή/και τραυματισμού για τους χρήστες των οχημάτων που ακολουθούν.

Για τον ίδιο λόγο η γερμανική εταιρία είχε ανακαλέσει το 2020 750.000 C-Class, E-Class, CLK και CLS, παραγωγής μεταξύ 2001 και 2011, με τα 10.867 από αυτά να ανακαλούνται στην Ελλάδα.

Πηγή:Κυριάκος Πηλίδης- autoblog.gr