Odigein.com

Odigein Forum

Ξεθαμπωμα παρμπριζ πώς γίνεται. Ζώντας σε μια περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, είναι βέβαιο ότι έχετε βιώσει την απογοήτευση όταν βγαίνετε έξω το πρωινό και αντικρίζετε ένα παγωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητό σας. Αυτό συμβαίνει λόγω της υγρασίας στην ατμόσφαιρα που μετατρέπεται σε πάγο ή χιόνι πάνω στο τζάμι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για γρήγορο ξεθαμπωμα παρμπριζ που θα σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε με ασφάλεια το ταξίδι σας. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε αν λειτουργούν σωστά τα συστήματα θέρμανσης και ξεπαγώματος του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σκαλιστήρι πάγου για να απομακρύνετε τον πάγο και έπειτα ενεργοποιήστε τον αποξηραντήρα και το κλιματιστικό στο μέγιστο για να ξεθαμπώσει γρήγορα το τζάμι. Τέλος, μια ψεκαστήρα με αντιψυκτικό υγρό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαδικασία. Αποκτώντας αυτές τις χρήσιμες συνήθειες, το ξεπάγωμα του αυτοκινήτου σας δεν θα αποτελεί πλέον εμπόδιο τις κρύες ημέρες.

Ευτυχώς, παρόλο που το θάμπωμα του παρμπρίζ από τον παγετό μπορεί να είναι ενοχλητικό, το ξεθαμπωμα παρμπριζ είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα εργαλεία. Αρκεί να έχετε ένα σπρέι αποπάγωσης ή απλή οινόπνευμα μαζί σας στο αυτοκίνητο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ψεκάσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα στο παρμπρίζ και στη συνέχεια να την απλώσετε ομοιόμορφα με ένα καθαρό πανί. Θα δείτε ότι σε λίγα λεπτά το ξεθαμπωμα παρμπριζ θα γίνει τελείως, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε με ασφάλεια τη μέρα σας.

Τον χειμώνα, οι ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κόλλα που στερεώνει τον καθρέπτη στο παρμπρίζ. Συγκεκριμένα, οι συχνές εναλλαγές ψύξης και θέρμανσης του αυτοκινήτου δημιουργούν συστολές και διαστολές στα υλικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποκόλληση της κόλλας που στερεώνει τον καθρέπτη οδηγού στο παρμπρίζ και ενδεχομένως την πτώση του. Γι’αυτό, τον χειμώνα απαιτείται τακτικός έλεγχος για τυχόν αποκόλληση ώστε να αποφευχθεί η ζημιά ή ατύχημα. Σας έχουμε λύση, δείτε πως να κολλησω τον καθρεφτη στο παρμπριζ

Το κρύο του χειμώνα μπορεί να είναι δυσάρεστο όχι μόνο κατά την οδήγηση, αλλά και εντός του αυτοκινήτου. Παρότι η θέρμανση λειτουργεί, συχνά χρειάζεται αρκετή ώρα μέχρι να ζεσταθεί επαρκώς το εσωτερικό του οχήματος. Γι’αυτό, μια φορητή συσκευή θέρμανσης ή αερόθερμο αυτοκινήτου αποτελεί μια εξαιρετική λύση. Έχουμε μαζέψει χρήσιμες συμβουλές και αεροθερμο αυτοκινητου γνωμες για την επιλογή του κατάλληλου αερόθερμου για γρήγορη και αποτελεσματική θέρμανση του χώρου επιβατών.

ξεθαμπωμα παρμπριζ

Πώς γίνεται το ξεθαμπωμα παρμπριζ:

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για το ξεθαμπωμα παρμπριζ που συνιστάται, είναι να γυρίσετε προς τα κάτω τα γείσα τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού πριν βγείτε από το αυτοκίνητο για το βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη μέρα όταν επιστρέψετε στο όχημα και ανοίξετε τη θέρμανση, ο ζεστός αέρας θα κατευθύνεται προς τα έξω αλλά η γωνία που θα σχηματίζουν τα γείσα θα τον εγκλωβίζει περισσότερο στην περιοχή του παρμπρίζ. Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στο ταχύτερο ξεπάγωμα του τζαμιού σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου.

Άλλες συμβουλές για γρήγορη απόψυξη του παρμπρίζ σας

Υπάρχουν αρκετοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεπαγώσετε γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας τις κρύες ημέρες. Αρχικά, μπορείτε να ψεκάσετε ένα μείγμα νερού με αλκοόλη πάνω στον πάγο και να τον απλώσετε με ένα σφουγγαράκι. Εναλλακτικά, ενεργοποιήστε το σύστημα αποπάγωσης του οχήματος αν διαθέτει. Μια πλαστική ξύστρα επίσης μπορεί να φανεί χρήσιμη για αρχική απομάκρυνση του πάγου. Τέλος, το ειδικό υγρό αποπάγωσης παρμπρίζ είναι μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορα και 100% αποτελέσματα. Θα σας δώσουμε κι άλλες χρήσιμες συμβουλές παρακάτω!

Ψεκάστε με ένα μείγμα νερού και αλκοόλης

Ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο για γρήγορο ξεπάγωμα του παρμπρίζ είναι να φτιάξετε ένα απλό σπιτικό σπρέι με αλκοόλη. Αναμειγνύετε 1/3 φλιτζάνι νερό με 2/3 φλιτζάνια οινόπνευμα και το τοποθετείτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάζετε αφθονα το μείγμα πάνω στον πάγο και περιμένετε μερικά λεπτά. Θα δείτε τον πάγο να λιώνει μπροστά στα μάτια σας! Αυτή η μέθοδος είναι τόσο αποτελεσματική επειδή το αλκοόλ μειώνει το σημείο πήξης του νερού και επιταχύνει το ξεπάγωμα.

Αυτό το μείγμα μπορείτε να το έχετε και στο νερό που χρησιμοποιείται για τους υαλοκαθαριστήρες. Έτσι από το μπεκ νερου παρμπριζ θα βγαίναι ένα μείγμα που θα βοηθάει στο ξεθαμπωμα παρμπριζ.

Χρησιμοποιήστε το σύστημα απόψυξης του αυτοκινήτου σας

Φυσικά, ένας απλός τρόπος για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα απόψυξης που διαθέτει το αυτοκίνητό σας. Απλά θέστε το σε λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σίγουρα αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματική. Ωστόσο, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάστε τη χρήση του συστήματος απόψυξης με κάποια από τις άλλες συμβουλές που αναφέραμε παραπάνω, όπως το σπρέι με αλκοόλη ή η πλαστική ξύστρα. Ο συνδυασμός τους θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία!

Χρησιμοποιήστε μια πλαστική ξύστρα

Μία ακόμη επιλογή για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ είναι η χρήση μιας πλαστικής ξύστρας, με την οποία μπορείτε να σπάσετε και να απομακρύνετε τμηματικά τον πάγο. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε γρατσουνιές στο τζάμι κατά το ξύσιμο. Για να αποφύγετε ζημιές, κινείστε την ξύστρα με μαλακές και ομαλές κινήσεις προς μία κατεύθυνση. Αν δείτε ότι δημιουργούνται γρατσουνιές, σταματήστε αμέσως τη διαδικασία και χρησιμοποιήστε εναλλακτική μέθοδο ξεπαγώματος για ασφάλεια.

Χρησιμοποιήσετε υγρό απόψυξης για παρμπρίζ

Ένας πολύ βολικός και εύκολος τρόπος για αποτελεσματικό ξεπάγωμα του παρμπρίζ είναι το ειδικό υγρό απόψυξης που διατίθεται στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα προϊόν που το ψεκάζετε απευθείας πάνω στο στρώμα του πάγου και μέσα σε λίγα λεπτά θα τον δείτε να λιώνει μπροστά στα μάτια σας, αφήνοντας το τζάμι καθαρό και διαυγές. Μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα από ένα κατάστημα αξεσουάρ και ανταλλακτικών αυτοκινήτου.

Πηγή: Σωκράτης Υδραίος- thecars.gr


Δείτε επίσης:

Sharing is caring!

Μία Απάντηση