Odigein.com

Odigein Forum

Ο τεχνικός έλεγχος στα ΚΤΕΟ αποτελεί υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, τόσο για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Τί γίνεται με τα καινούρια αυτοκίνητα; Ποτε περναω κτεο πρωτη φορα; Όλα τα νέα επιβατικά ΙΧ περνούν για πρώτη φορά από ΚΤΕΟ όταν συμπληρώνουν 4 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης άδειας κυκλοφορίας. Ποιο όμως είναι το προστιμο ΚΤΕΟ για καθυστερηση;

Ποιο είναι το κόστος του τεχνικού ελέγχου σε ΚΤΕΟ;

Η τιμή δεν είναι στάνταρ σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, όμως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Μία μέση τιμή για τα επιβατικά ΙΧ είναι γύρω στα 50 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες στα 25 ευρώ και για τα φορτηγά έως 3,5 τόνους στα 60 ευρώ.

προστιμο ΚΤΕΟ για καθυστέρηση | Odigein

Αναλυτικά το μέσο κόστος ΚΤΕΟ ανά κατηγορία:

Επιβατικά ΙΧ 45-60 €
Μοτοσικλέτες 20-35 €
Ταξί 30-45 €
Φορτηγά (έως 3,5t) 54-70 €
Επανέλεγχος 3-6 €

Επιπλέον, άλλες υπηρεσίες των ΚΤΕΟ είναι ο ειδικός έλεγχος για οχήματα υγραερίου (LPG) και φυσικού αερίου (CNG) με κόστος 50-97 €, και ο εκούσιος τεχνικός έλεγχος, που κοστίζει 35-40 € για επιβατικά και 18-25 € για δίκυκλα. Τέλος, η κάρτα καυσαερίων είναι ετήσιας ισχύος και κοστίζει περίπου 10-12 €.

Ποιες είναι οι προθεσμίες για έλεγχο ΚΤΕΟ

Επιβατικά ΙΧ: Στα 4 χρόνια ακριβώς από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας και μετά κάθε 2 χρόνια
Δίκυκλα: Στα 4 χρόνια ακριβώς από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας και μετά κάθε 2 χρόνια
Επαγγελματικά φορτηγά με μ.β. έως 3,5t: Στα 4 χρόνια ακριβώς από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας και μετά κάθε 2 χρόνια
ΤΑΧΙ: Στον 1 χρόνο από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας και μετά κάθε χρόνο
Βαρέα φορτηγά: Στον 1 χρόνο από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας και μετά κάθε χρόνο

Πόσο είναι το πρόστιμο ΚΤΕΟ για καθυστέρηση;

Ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος έχει την υποχρέωση να το περάσει από τεχνικό έλεγχο από 3 εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία, έως και 1 εβδομάδα μετά από αυτήν. Σε περίπτωση εκπρόθεσμου ελέγχου, εκτός από το κόστος του ελέγχου επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο ΚΤΕΟ για καθυστέρηση, το οποίο εξαρτάται από το χρόνο καθυστέρησης του ελέγχου. Αναλυτικά:

Καθυστέρηση έως 30 ημέρες

Επιβατικά ΙΧ 16 €
Δίκυκλα 10 €

Καθυστέρηση έως 6 μήνες

Επιβατικά ΙΧ 33 €
Δίκυκλα 20 €

Καθυστέρηση άνω των 6 μηνών

Επιβατικά ΙΧ 65 €
Δίκυκλα 41 €


Πηγή: gocar.gr

2 Απαντήσεις